Paradise Jazz Festival

Welcome

7th Δελτίο Τύπου 7th Press Release 7th Paradise Jazz Festival poster

7th Paradise Jazz Festival

Dear friends

... From Cyprus to Israel to Armenia, Greece, Holland, and England, this year's talent will be performing on a new stage overlooking the picturesque hills of Pomos and the wonderful sunset over the Mediterranean coast. Paradise Place, 8th to 10th of September 2006 ...

7th Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Το αγαπητό και καθιερωμένο πια “Paradise Jazz Festival” ξεκινάει για έβδομη χρονιά στο Paradise Place στο Πωμό κοντά στη Πόλη
Χρυσοχούς, αρχίζοντας την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 το βραδυ, και θα συνεχίζει εως τη Κυριακή αργά τη νύχτα (μέχρι 24.00). Το φετεινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει όλες τις επιλογές που αναζητεί ο κάθε σύγχρονος λάτρης της τζαζ. Διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί από την Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Αρμενία, Αγγλία και Ολλανδία θα εμφανιστούν στην νέα μουσική σκηνή που έχει στηθεί ειδικά για την περίπτωση και έχει για μοναδική θέα τους λόφους του Πωμού και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέμματα του Σεπτεμβρίου.

Το 7th PJFestival θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8/9 με ένα καθαρά Κυπριακό μουσικό σχήμα που δημιούργησε φέτος ο εξαίρετος μουσικός Ειρηνέος Κουλλουράς, ο καλύτερος ίσως Κύπριος μπασίστας, και ονομάζεται North & South Band. Μαζί του ο Ρόδος Παναγιώτου σε παραδοσιακά κρουστά και τύμπανα, και οι Τουρκοκύπριοι Ahmet Elmes στο παραδοσιακό πιθκιάβλι, κλαρίνο και σαξόφωνο-σοπράνο, ο Tolka στο πιάνο και σινθεσάιζερ (synthesizer) και ο Kadir Evre στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και τραγούδι. Οι έντεχνες αυτοσχεδιαστικές διαθέσεις των πέντε μουσικών συμβιώνουν με την παραδοσιακή Κυπριακή μουσική, σε μια μοναδική προσέγγιση, αληθινή και θετική, ενσωματόνοντας την πολιτιστική τους καταγωγή στην μουσική δομή της μπάντας, χωρίς πολιτική χρειά αλλά με το πάθος τους για την μουσική.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεταλόφωνο του Χρήστου Ραφαλίδη που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, σε μια ταξιδιάρικη μουσική παράσταση μαζί με την σούπερ ‘cool’ μπάντα του. Στα φωνητικά θα συνοδεύει η Εύη Σαματά, στο σαξόφωνο ο Τάκης Πατερέλης, στα τύμπανα ο Αλέξανδρος Kτιστάκης και στο κόντρα-μπάσο ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Το Σάββατο 9/9 θα έχουμε την επαναμφάνιση των δυναμικών ‘Juba’ με τις ‘Rhythm `n Blues’ διαθέσεις. Η ανανεωμένη μπάντα αποτελείται από τους Philip Pearson σε κιθάρα και τραγούδι, τον Μάριο Τακούσιη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Κούλα στα ντράμς και τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο μπάσο.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη συμμετοχή της Ολλανδίας στην ιστορία του “Paradise Jazz Festival”, η μπάντα των Blink Too’, που θα παίξουν για μας μετά την εμφάνιση τους στο Jerusalem Jazz Festival αυτό το καλοκαίρι. Στο συγκρότημα του σαξοφωνίστα-κλαρινίστα Mete Erker, που αναμιγνύει μουσική υψηλής έντασης με ηλεκτρονική, τζαζ και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, παίζουν οι Wiboud Burkens στο πιάνο-synthesizer (samples hammond organ fender Rhodes), o Mark Haanstra σε μπάσο (bass guitar effects) και ο Hans Van Oosterhout σε ντραμς. (Τελικα τη θεση του Hans που δεν τα καταφερε να ταξιδεψει στη Κυπρο, πηρε ο Γιωργος Κουλας.)

Την Κυριακή 10/9 ο Βασίλης Ρακόπουλος, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο φεστιβάλ του 2003, θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζι με τον επίσης εκπληκτικό Haig Yazdjian που φιλοξενήσαμε πέρσι, σε μια κοινή εμφάνιση με Μεσογειακές και Αρμενικές επιρροές. Μαζί με τον κιθαρίστα Β.Ρακόπουλο και ουτίστα Haig Yazdjian θα παίξουν ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι, ο Αλεξανδρος Κτιστακης στα ντραμς, ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στα πλήκτρα και Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο.

Θα ολοκληρώσουμε τη παρουσίαση των μουσικών σχημάτων με τον παγκοσμίως γνωστό Ισραηλίτη σαξοφωνίστα και συγγραφέα Gilad Atzmon. Η μουσική, συγγραφή και η ζωή του είναι αφιερωμένη στην ειρήνη που όλοι χρειαζώμαστε. Μαζί με τον Gilad Atzmon(saxophones), θα ειναι και οι The Orient House Ensemble με τους Frank Harrison στο πιάνο (electric piano and electronics), ο Yaron Stavi στο μπάσο (double bass) και ο Stephen Keogh στα ντραμς.

Η τιμή των εισητηρίων είναι ₤12 για ένα βράδυ, ₤20 για δύο βράδια και ₤28 για τα τρία μουσικά βράδια του Paradise Jazz Festival. Στόχος μας είναι το φεστιβάλ να προσελκύσει και νεώτερες ηλικίες γι’ αυτό εφέτος η  η τιμή εισητηρίου για παιδιά κάτω των 15 ετών είναι η μισή του κανονικού (₤6), ενώ για παιδιά κάτω των 8 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιπλέον θα πωλούνται ποτά και σνακς σε περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης (self-service), και σχεδιάζουμε να έχουμε οδική μεταφορά με λεωφορεία για όσους δεν θέλουν να οδηγήσουν, από τη περιοχή της Πάφου και της Πόλης Χρυσοχούς.
Ευχαριστουμε πολυ!

Paradise Place

Relax, chill-out, kick off your shoes, sip on a long refreshing drink, and enjoy the company of staff, after all, you are in Paradise. The Place is unique. Situated in Pomos, in the north-western corner of Cyprus, the area blessed with a wonderful dramatic rocky coastline and villages where time is still valued. The building is delightfully quirky in character: but then, it is the home of the famous Paradise Jazz Festival.

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Paradise Jazz Festival, Contact us, About us

By the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

Powered by

Please Share!

Shares