Paradise Jazz Festival

4th Paradise Jazz Festiva

Dear friends

We feel blessed to be able to share with you the announcement of the 21st Paradise Jazz Festival, which will be taking place on Friday the 20th and Saturday the 21st of August 2021 at the beautiful venue of Val’s Place in the graphic village of Gialia, Paphos.

21st Paradise Jazz Festival

Dear friends

We feel blessed to be able to share with you the announcement of the 21st Paradise Jazz Festival, which will be taking place on Friday the 20th and Saturday the 21st of August 2021 at the beautiful venue of Val’s Place in the graphic village of Gialia, Paphos.

Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Mετα από ένα χρόνο απουσίας επανερχόμαστε με καινούργιες ιδέες και συνεργασίες (βλέπε “ BEACH CAFÉ” στη παραλία του Αγαπητοί φίλοι του “Paradise Jazz Festival” για σας.– με περισσότερα σχήματα ( οκτώ στον αριθμό και τριάντα στο σύνολο μουσικούς), με μεγάλη ποικιλία στο είδος ( από τον ήχο του Hammond, στη κλασσική ευθεία της τζαζ, από μεταλλαγμένα κυπριακά τραγούδια στη σάμπα, και από μοντέρνα τζαζ της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα στο φανκ, μπλουζ και μπουγκι). Τι άλλο θέλουμε. Αυτό το Paradise Jazz Festival τα έχει όλα.
Σκοπός του φετινού προγράμματος είναι η ανάδειξη πολύ αξιόλογων μουσικών της ντόπιας μουσικής σκηνής και η συνεύρεση τους με ξένους καλλιτέχνες –δημιουργώντας μια πιο φεστιβαλικη ατμόσφαιρα- κάνοντας την αρχή μιας πολιτιστικής ανταλλαγής σε αυτό το είδος
Σας προσκαλούμε όλους να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας με την κατοχύρωση ενός ετήσιου «event» ούτως ώστε να απολαμβάνομε περισσότερη ποιοτική μουσική.

Λοιπόν, αρχίζοντας την πρώτη μέρα, Παρασκευή, έχουμε τους Alter Ego. Μια νέα μπάντα που έχουμε ανακαλύψει στην Λεμεσό. Ο Αλκης Αγαθοκλέους στην κιθάρα, ο Φειδίας Πολυστιπιώτης στο ακουστικό μπάσσο και ο Αλεξάντερ Μπαγιακτάροβ στη ντραμς. Οι ήχοι της κλασσικής Τζαζ, θα αφυπνίσουν τις αισθήσεις, για αυτά που θα επακολουθήσουν....και ακολουθεί το «star» της ημέρας

Ο βιρτουόζος πιανίστας Gwilym Simcock καθοδηγεί ένα κλασικό κουιντέτο με τον Howard Sιmpson στην τρομπέτα, τον Sam Rockatt στο σαξόφωνο τενόρο, τον Dave Mannington στο μπάσο και τον Darren Altman στην ντράμς. Ο Gwilym στην νεαρή ηλικία των 22 εμφανίζεται συχνά στου Ronny Scott’s και στο «606», τα καλύτερα κλαμπ του Λονδίνου. Ανυπομονούμε…

Τελευταίους για τη Παρασκευή το βράδυ αφήσαμε του Juba. Άλλο ένα δυναμικόσυγκρότημα από τη Λεμεσό που συνδυάζει τη τζαζ με φανκ, μπλουζ και μπουγκι. Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσουμε τη πρώτη μέρα του φεστιβάλ, μια και Juba είναι μια παλιά Αφρικάνικη λέξη που σημαίνει «γιορτή». Ο Γιώργος Κούλας στη ντραμς, ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο μπάσο, ο Γιώργος Κρασιδης στο σαξόφωνο, ο Μιχάλης Μιχαήλ στη τρομπέτα και ο Philip Pearson στη κιθάρα και φωνή.

Τη δεύτερη μέρα ξεκινάμε με τις MetalaxisΕυαγόρας Καραγιωργης (λαούτο) και Ειρηναίος Κουλουράς (ακουστικό μπάσο), μεταλλάσσουν Κυπριακά τραγούδια σε τζαζ. Το ντουο εργάζεται χρόνια σε αυτού του είδους της μεταμορφώσεις και έχει αποκτήσει πολλούς φαν που ξέρουν να εκτιμούν τους δημιουργικούς πειραματισμούς στη μουσική. Εδώ θα έχουμε και τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Κούλα στα κρουστά. Το συγκρότημα θα κλείσει και τη Κυπριακή συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ . Ευελπιστούμε πως και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε περισσότερα από τους μουσικούς του νησιού μας μαζί με τα «εισαγόμενα» αστέρια…Στη συνέχεια….

Ο Reverend Whittakerαναβιώνει τους ήχους τουχαμοντ/οργκαν και του δασκάλου Jimmy Smith. Μαζί με τους Steve Buckley στη κιθάρα, Eryl Roberts ντραμς, μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε το μοναδικό χαμοντ στο νησί.

Τη βραδιά κλείνει η ντίβα του φετινού φεστιβάλ Anita Wardel που επιστρέφει για τέταρτη περιοδεία στο νησί και στο τόπο που έκανε την πρώτητης εμφάνιση. Μαζί με την υπέροχη φωνή της και τους άψογα διαλεγμένους μουσικούς (Simon Whiteside πιάνο, Darren Altman ντραμς, Dave Whitford μπάσο, Jamie O`Donnell σαξόφωνο και άλλους καλεσμένους) θα ερμηνεύσει από μπαλάντες μέχρι Bebop.

Τη Κυριακή μαζί με την επανεμφάνιση των Gwilym Simcock, Reverent Whittaker και Anita Wardel, θα έχουμε και τους The Jim Hart Quartet, ......... πληκτρα, Kevin Figers φλάουτο, σαξόφωνο, Felix Gibao κρουστά, Greg Cordez μπάσο και Paul Downers ντραμς που θα κλείσουν πανηγυρικά το φεστιβάλ στους ρυθμούς της σάμπα και της μποζα νοβα.

Συνολικά 8 συγκροτήματα και 30 μουσικοί μέσα σε 3 μέρες! Τα εισιτήρια εισόδου είναι ₤8 την Παρασκευή, ₤8 το Σάββατο, ₤12 τη Κυριακή, και θα υπάρχει μπουφέ με ₤5 το άτομο.
Ώρες έναρξης είναι 5.30 για Παρασκευή & Σάββατο και 1.30 για τη Κυριακή

Για πληροφορείες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 26342537 & 99516932

Ευχαριστούμε πολύ.
JJJaaaaaaaaaazzz!!

Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz γεια σας!!

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας το νέο της επιστροφής του Paradise Jazz , που θα διοργανώσει δυο πανσέληνες Μουσικές Βραδιές την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στον όμορφο χώρο του Val's Place στο γραφικό χωριό Γιαλιά Πάφου.

Για να επιτευχτεί η πραγματοποίηση των 2 Μουσικών Βραδιών, προσαρμόζουμε την εκδήλωση στους τρέχοντες κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το covid19. Τα βασικά στοιχεία είναι ότι θα υπάρχουν αριθμημένες θέσεις μόνον, χωρίς τραπέζια και σε σειρές τύπου αμφιθεάτρου ανοιχτού χώρου και με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ της κάθε παρέας, tο safe-pass control στην έκδοση εισιτηρίων και την χρήση μάσκας στους αναγκαίους χώρους.

Από την ίδρυσή του το 1999 το PJFestival (που ανέλαβε την διοργάνωση των 2 Μουσικών Βραδιών), έχει γίνει ένα ταυτόσημο όνομα με τη μουσική και ειδικότερα την τζαζ σε όλο το νησί, έχοντας ταυτόχρονα επιτύχει (και) την διεθνή ανταπόκριση. Νοιώθουμε υπερήφανοι που καταφέρνουμε όπως κάθε χρόνο να διατηρούμε τα ψηλά επίπεδα ποιότητας παρουσιάζοντας επιλογές από κάθε είδους τζαζ παρακλήσεις, και που κατά συνέπεια μένουμε σταθεροί στους στόχους μας, αλλά και που καταφέρνουμε με αυτόν τον τρόπο να ενώνουμε τους λάτρεις της καλής μουσικής από όλο το όμορφο νησί της Κύπρου σε στιγμές αρμονίας.

Και φέτος οι 2 Μουσικες Βραδιες δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση! Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι έπρεπε να συγκροτηθεί πιο λιτά, με λιγότερα γκρουπς και λιγότερους μουσικούς, με τη βοήθεια και τη συνεργασία των για άλλη μια φορά πρόθυμων να υποστηρίξουν το θεσμό μας Cyprus Jazz Musicians, της εκπληκτικής ομάδας του Val`s Place και της γενναιόδωρης υποστήριξης των χορηγών μας, θα εμφανιστούν συνολικά 31 μουσικοί σε 5 σχήματα, σε ένα πρόγραμμα που ειλικρινά ανυπομονούμε να απολαύουμε και μέσω της αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική να επανασυνδεθούμε μαζί σας.
Με επιρροές από την λατινική, μοντέρνα ή κλασική τζαζ, και ακόμα την παραδοσιακή κυπριακή μουσική μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα σας ταξιδέψουμε σε χρόνο και τόπο μέσα από τα μάτια του μουσικού πολιτισμού.

Ελάτε μαζί μας για ένα όμορφο σαββατοκύριακο στα μέσα του καλοκαιριού ανάμεσα στη θάλασσα και τον γραφικό λόφο της Γιαλιάς με την εκπληκτική θέα σε μερικά από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, συνοδευόμενα από τον καλύτερο σύντροφο που έχει βρεθεί- Της Νότες της Τζαζ.

Και οι νότες της τζαζ θα ηχήσουν την Παρασκευή 20 Αυγούστου η ώρα 9.30μμ με εντυπωσιακότατο τρόπο από την 16μελη ορχήστρα “Jazzologia Cyprus Big Band”! Το ρεπερτόριο της αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και διασκευές από τους πρωτοπόρους της jazz big band μουσικής καθώς και αυθεντικά κομμάτια επηρεασμένα από παραδοσιακά κυπριακά μουσικά θέματα και τραγούδια ενορχηστρωμένα από τον διεθνούς φήμης Κύπριο συνθέτη και ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη, ειδικά γραμμένο για το Jazzologia Cyprus Big Band. Η ορχήστρα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. Το όλο εγχείρημα είναι μια συλλογική, εθελοντική προσπάθεια δεκαέξι σπουδαίων μουσικών που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την τζαζ μουσική και πιο συγκεκριμένα για το jazz big band. Δείτε όλους τους πρωταγωνιστές στο J. B. B
Το Jazzologia Cyprus Big Band είναι γνωστό για τη συμμετοχή του σε μια σειρά από φεστιβάλ και παραστάσεις στην Κύπρο, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, οι Jazz Encounters, το Old Port Jazz Festival 2017, η Jazzologia στο Θέατρο Παττίχειο 2018, η Φανερωμένη 2019, οι Καλοκαιρινές Συναυλίες στην Κύπρο, η Τεχνόπολη 20, το Φεστιβάλ Κυπρίας 2020 και η 7η Έκθεση Τζαζ και Παγκόσμιας Μουσικής Rialto.

Η συνέχεια ανήκει σε ένα ακόμα πρωτοεμφανιζόμενο προτζεκτ σε διοργανώσεις του PjFestival (έχουμε τέσσερα φέτος), τους “Electrified Riffs”. Το κουαρτέτο ιδρύθηκε το 2015 από τα αδέρφια Αντρέα Γερολατσίτη (ηλ. κιθάρα) και Χρίστο Γερολατσίτη (πλήκτρα). Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκλεκτική Τζάζ, ένα μωσαϊκό ηλεκτρονικών ήχων, ρόκ ρυθμών με τζάζ αρμονίες και αυθόρμητους αυτοσχεδιασμούς.
Οι δύο μουσικοί παρατάσσονται στη σκηνή μαζί με τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο μπάσο και τον Ανδρέα Στεφάνου στα τύμπανα.

Και τελευταίο για την Παρασκευή το βράδυ έχουμε την επιστροφή των γνωστών μας «Macumba». Ένα εξαιρετικό σχήμα από την Κύπρο που κινείται σε λάτιν τζαζ και world music κατευθύνσεις και δρόμους. Αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στον Χιλιανό μπασίστα Rodrigo Cáceres και τους Ρόδο Παναγιώτου, Γιώργο Μορφίτη και Ηλία Ιωάννου, οι Macumba δίνουν έναν φρέσκο αέρα στην μουσική σκηνή της Μεγαλονήσου.
Αφροκουβανέζικοι και Βαζιλιάνικοι ρυθμοί και χρώματα μπλέκουν σε μια μοντέρνα τζαζ αισθητική – και το αποτέλεσμα καταγράφεται στο δίσκο τους, Como Jugando του 2019.
Οι Macumba παρουσιάζουν την ξέφρενη χορευτική τους τζαζ σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλιακά spots με μεγάλη επιτυχία.
Για την παράσταση θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Κούλα, ένα γνωστό και εξαιρετικό μουσικό της Κυπριακής μουσικής σκηνής. Η σύμπραξη του με τους Macumba προβλέπετε πως θα δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στο τελείωμα της Παρασκευής.

Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε την ιδία ώρα, δηλ. 9.30μμ, με ένα ταξίδι στο χρόνο με την βοήθεια των “Workin' Trio”, μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2020. Η μουσική τους προέρχεται από εκρηκτικούς σουίνγκ ρυθμούς αναμιγμένους με στοιχεία παρμένα από Γκόσπελ, Νιού Ορλίνς και Μπουγκαλού. Ο συνδυασμός των σαξοφώνου, οργάνου και τυμπάνων δίνει ένα μοναδικό ήχο στη μπάντα. Στόχος του τρίο είναι να ξεθάψει τα λιγότερο γνωστά κομμάτια των 40s, 50s and 60s όπως και να συνθέσει μουσική στα ίδια πλαίσια.
Με την επέκταση της μπάντας σε κουαρτέτο και τη προσθεση του δεύτερου τενόρου, θα εκτελέσουν -επιπρόσθετα- συνθέσεις που έγιναν γνωστές από την τζαζ παράδοση της «μάχης» δύο τενόρων.
Το τρίο αποτελείται από τους Χάρη Ιωάννου στο σαξόφωνο, Χρήστο Γερολατσίτη στο όργανο Μάριο Σπύρου στην ντραμς, ενώ εδώ για την περίπτωση προστίθεται το δεύτερο σαξόφωνο με τον Μάριο Χαραλάμπους.

Οι επόμενοι επισκέπτες για το Σάββατο θα είναι οι “The Visitors” . Αρχικά συγκροτήθηκαν ως τρίο από τον Χρήστο Γερολατσίτη στα πλήκτρα, τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Γιώργο Κούλα στα τύμπανα, και που πρόσφατα με την προσθήκη του Γιώργο Κασίδη στα σαξόφωνα ως «επισκέπτης» μεταμορφώθηκε σε κουαρτέτο και απέκτησε το τελικό του όνομα. “The Visitors
Εκτός από τις πρωτότυπες συνθέσεις, ερμηνεύουν κομμάτια από γνωστούς συνθέτες της funk και της τζαζ μουσικής, όπως ο Herbie Hancock, ο Woody Herman κ.ά.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ο τόνος και η ατμόσφαιρα όπου όλοι οι μουσικοί και κοινό θα περάσουν όμορφα. Και εμείς στην παραγωγή λαχταρούμε τις νύχτες αυτές. Κοπιάστε …

Η βραδιά θα τελειώσει με ένα ακόμα καθιερωμένο πια Jam Session από τους Cyprus Jazz Musicians και ίσως άλλους ακομα απρόσμενους επισκέπτες που θα είναι κάπου κοντά, για να γιορτάσουν μαζί μας αυτή την υπέροχη τζαζ συνάντηση.

Τους ευχαριστούμε όλους, τους μουσικούς, το φανταστικό κοινό μας, και τους χορηγούς μας που χωρίς την ψυχολογική τους βοήθεια και την οικονομική τους συμβολή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η διοργάνωση μας θα ήταν σε δύσκολη θέση να ανταπεξέλθει των δυσκολιών.
Νοιώθουμε την υποχρέωση να τους αναφέρουμε ονομαστικά και ξεκινούμε από την Medochemie, την Compass Developers, την Ahead Music, την Filokypros, την Island-Oil Holdings, την Eventpro, την Loverlight, την Οινοποιία Τσιακκας, το Fly Again Irish Pub and Grill, το Hot Soap Studios, την Πατριώτης Agents - Distributors και τους υποστηρικτές μας, Φουρνοι Αρτοποίησης, την Ψαροταβερνα Ψαροπουλος και το Orange Events
Ακόμα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ πάει σε όλους τους εθελοντές και φίλους που ο καθένας τους, αθόρυβα, με την δικιά του συμμετοχή μας βοηθούν να οργανώσουμε την εκδηλωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βοήθεια τους μας συγκινεί και ενδυναμώνει την δημιουργικότητα μας.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων φέτος, λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον covid19, ορίζουμε την τιμή εισόδου στα €20 για κάθε νύχτα. Θα μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας μόνο στην πόρτα τη νύχτα της εκδήλωσης, αλλά πρέπει απαραίτητα να κάνετε τις κρατήσεις σας, η μέσω email,στο paradisejazzfestival@gmail.com η μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ή να γραπτό μήνυμα στο 97 747 327.
Απαραίτητες πληροφορίες: ΜΕΡΑ /ΟΝΟΜΑ /ΑΤΟΜΑ / ΑΡ. ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διατίθενται φαγητό και ποτά από την εξαίσια παρέα του Val's Place. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα η επικοινωνήστε με το ίδιο το Val's Place για περεταίρω διευκρινήσεις.
Μην πίνετε και οδηγείτε - έχουμε αρκετό χάος. Επιλέξτε την επιλογή κατασκήνωσης για τη νύχτα. Θα υπάρχουν ντους σε λειτουργία και το μπαρ θα ανοίγει από το πρωί. Η πόρτα ανοίγει κάθε βράδυ στις 8μμ.

Υπενθυμίζουμε σε όλους που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση μας ότι θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς γύρω από τον covid 19 που θα υφίστανται εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Σας ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί.

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας το νέο της επιστροφής του Paradise Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ...

Dear friends of Paradise Jazz Festival

We feel blessed to able to share with you the return of Paradise Jazz Festival, which will be taking place on Friday ...

Дорогие друзья Paradise Jazz Festival

Мы счастливы поделиться с вами радостью возвращения джазового фестиваля Paradise Jazz Festival, который будет проходить в пятницу ...

Val`s Place

An excellent small restaurant with big and beautiful garden! Delicious home made food with options for veggies & vegans. Tel 6511179, 96713164

21st Paradise Jazz Festival Program

Promo Photo Gallery

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Powered by

Please Share!

Shares

The Paradise Jazz Festival is a beloved and no profit cultural event organized by the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

 

Copyright © 2022 Paradise Jazz Festival | Powered by The Orange Train