Paradise Jazz Festival

20th сообщение для печати 20th Press Release 20th Δελτίο Τύπου

20th Paradise Jazz Festival

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην 20η επέτειο του PjFestival που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Val’s Place στο χωριό Γιαλιά, Πάφος, την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 του Αυγούστου 2019. Για το έτος αυτό λόγω της 20ης επετείου από ...

23 & 24 August 2021

20th Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην 20η επέτειο του PjFestival που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Val’s Place στο χωριό Γιαλιά, Πάφος, την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 του Αυγούστου 2019.
Για το έτος αυτό λόγω της 20ης επετείου από τη μία πλευρά, και από την άλλη να καταφέρουμε να καλύψουμε τις δημιουργικές δραστηριότητες των μουσικών της τζαζ στην Κύπρο, έχουμε συμπεριλάβει 6 παραστάσεις στο πρόγραμμα μας {3 κάθε βράδυ} συν 2 επιπλέον jam sessions με ειδικούς προσκαλεσμένους. Συνολικά, θα παρουσιάσουμε 27 καλλιτέχνες μέχρι τώρα και θα υπάρξουν μερικοί ακόμα.

Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή 23 και ώρα 9.30μμ με το Amalgamation Choir η οποία είναι μια χορωδία που αποτελείται μόνο από γυναίκες και έχει δημιουργηθεί και διευθύνεται από την Βασιλική Αναστασίου. Ο ήχος της χορωδίας εν-πνέεται από τους ανέμους και τις μουσικές παραδόσεις των ακτών και νησιών της Μεσογείου και το θεραπευτικό γυναικείο πολυφωνικό τραγούδι. Το πρότζεκτ παρουσιάζει πρωτότυπα, αλλά και διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες.
Την χορωδία θα πλαισιώσουν φιλικα αναγνωρισμένοι μουσικοί των Cyprus Jazz Musicians.

Το επόμενο γκρουπ της Παρασκευής, στις 10.30μμ., ειναι το Michalis Messios Symmetry Band το οποιο είναι απο τα παλαιότερα σχήματα της τζαζ σκηνής στην Κύπρο. Πρωτοεμφανίστηκε το 1993 με το όνομα Petsteppers και αργότερα μετονομάστηκε σε συγκρότημα M. Messios Symmetry Band και παρουσιάζει κυρίως συνθέσεις του Μιχάλη Μέσσιου. Τα άλλα τρία μέλη του συγκροτήματος είναι ο Χάρης Ιωάννου στο σαξόφωνο, ο Χρήστος Γερολατσίτης στο πιάνο και Ιωάννης Βαφέας στα ντραμς.
Οι καλλιτέχνες είναι μεταξύ των πιο ενεργών και αφοσιωμένων μουσικών με αξιοσημείωτες συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ηχογραφήσεις, προσωπικά άλμπουμ, θεατρικές παραστάσεις και φυσικά αμέτρητες εμφανίσεις σε διάφορους χώρους και εκδηλώσεις του νησιού. Η μπάντα παρουσιάζει κυρίως συνθέσεις του Μιχάλη που χαρακτηρίζονται απο μελωδικότητα με έντονα ρυθμικά σχήματα και αυτοσχεδιαστικά μέρη.

Στη συνέχεια του προγράμματος, στις 11.30μμ, θα ακολουθήσει το Οδυσσέα Τουμάζου Τριο, ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο, βασισμένο στον κιθαρίστα και συνθέτη Οδυσσέα Τουμάζου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου του στούντιο άλμπουμ «Ensticto». Το έργο έχει χαρακτηριστεί, «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα καθαρά τρίο κιθάρας». Οι επιρροές του έχουν ευρύ φάσμα και περιλαμβάνει τζαζ, κλασσική και παραδοσιακή μουσική, που δημιουργούν ένα μοναδικό ήχο που αποτείνεται σε μια ποικιλία ακροατηρίων. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα βασικό στοιχείο της μουσικής του Οδυσσέα, επιτρέποντας μια καθηλωτική εμπειρία κατά τη διάρκεια των παραστάσεων μεταξύ του κοινού με το συγκρότημα, που μπορεί να περιγραφτεί ως προσβάσιμη και ταυτόχρονα πειραματική
Στο PJFestival ο Οδυσσέας Τουμάζου θα παρουσιάσει πρωτότυπα κομμάτια εμπνευσμένα από τους παραδοσιακούς ήχους του νησιού. Τα στοιχεία του καθοριστικού αυτοσχεδιασμού με την τζαζ αναμειγμένα με μεσογειακές επιρροές είναι η καλύτερη περιγραφή για αυτήν την σύντηξη του ήχου.
Ο Οδυσσέας Τουμάζου συνοδεύεται από τον Γιώργο Κούλα στα τύμπανα και Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο, με ειδικό προσκεκλημένο τον Μιχάλη Κουλουμή στο βιολί.

Το βράδυ θα καταλήξουμε με το παραδοσιακό Jam Session, όπου οι Cyprus Jazz Musicians θα αναμιχτούν μαζί, με μια αυτοσχέδια διάθεση σε πιο ελεύθερες μορφές.

Το Σάββατο 24 Αύγουστου η νύχτα ξεκινά στις 9,30μμ με το Νίκος Χαραλάμπους Τρίο το οποιο βασίζεται σε πρωτότυπες συνθέσεις του Νίκου, και μερικές διασκευές τραγουδιών από τον κόσμο της τζαζ, ποπ/ροκ. Ο ήχος ανήκει στο σύγχρονο ιδίωμα της τζαζ και εκφράζει μια ισορροπία μεταξύ ισχυρών ρυθμικών ιδεών και όμορφων μελωδίων, που συνδυάζονται με περίεργες ηχοτοπίες και ονειρικές ατμόσφαιρες. Ο Νίκος Χαραλάμπους είναι στη κιθάρα και συνθέσεις, ο Marijin Roeland van de Ven στο ακουστικό μπάσο και ο Όμηρος Μιλτιαδους στα τύμπανα.

Στην συνέχεια της νύχτας, ώρα 10.30μμ, θα ακολουθήσει το Alexis Kasinos Quartet που θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις που περιλαμβάνονται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του μουσικού Αλέξη Κάσινου με τίτλο Right Place,Right Time ο οποίος έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα.Έχοντας την Jazz ως μουσικό υπόβαθρο, τα κομμάτια του δίσκου είναι επηρεασμένα από μοντέρνα περίοδo, συμπεριλαμβάνοντας επιλογές ρυθμών που δίνουν στη σύνθεση συγκεκριμένη διάθεση. Η κάθε μελωδία αφηγείται μια διαφορετική ιστορία που εξελίσσεται στην φαντασία του ακροατή. Η μπάντα αποτελείται από τους Αλέξη Κάσινο, στη κιθάρα και συνθέσεις, Αντρέα Παντελή στο πιάνο, Cahit Kutrafali στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιο Ξυδιά στα ντραμς.

Το επίσημό πρόγραμμα του Σαββάτου θα κλείσουν στις 11.30μμ οι Trio Misterioso οι οποιοι θα υποδεχτούν στην Κύπρο και στο φεστιβάλ μας, έναν από τους πιο γνωστούς Ολλανδούς μουσικούς της τζαζ, πιανίστα, εκπαιδευτικό, συνθέτη / ενορχηστρωτή Rob van Bavel. Ο Rob είχε κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία, είχε κυκλοφορήσει περισσότερα από 200 CD είτε ως σολίστας είτε ως ηγέτης , και παιζε τακτικά με διάσημους καλλιτέχνες.
Το Trio Misterioso αποτελείται από τρεις καλλιτέχνες που είναι από τα πιο δραστήρια και αναγνωρισμένα μέλη του Cyprus Jazz Musicians και φυσικά και της νεώτερης ιστορίας μας σαν φεστιβάλ. Τον Γιώργο Κούλα στα ντραμς, Ερμή Μιχαήλ κιθάρα και Αντρέα Ροδοσθενους στο μπάσο. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής μπλουζ, τζαζ και φανκ. Παίζουν ένα κράμα από αυθεντικές συνθέσεις και αυθεντικές διαμορφώσεις γνωστών τραγουδιών της εποχής μας, ερμηνεύοντας τα μέσω αυτοσχεδιασμού με έμφαση σε δυναμικές θεματικές μελωδίες και συνάμα μένουν πιστοί στην ιδιαιτερότητα του κάθε κομματιού.

Τη νύχτα και το φεστιβάλ θα ολοκληρώσει ένα ακόμα από τα διάσημα Jam Session των Cyprus Jazz Musicians που θα είναι εκεί, να γιορτάσουν μαζί μας αυτην την εξαιρετική τζαζ συνάντηση.
Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ, τους μουσικούς αλλά και γενικά όλους τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν, που μοιράζονται μαζί μας την μαγεία της μουσικής της τζαζ.

Λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής της φετινής επετείου και του περιορισμένου χώρου καθισμάτων, τα εισιτήρια κοστίζουν €15 για κάθε μια από τις δυο νύχτες ενώ για παιδιά κάτω των 14 χρόνων η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας μόνο στην είσοδο κατά την νύχτα του φεστιβάλ αλλά θα μπορείτε να κάνετε τις προκρακρατήσεις σας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης paradisejazzfestival@gmail.com, με μήνυμα στο Facebook στην σελίδα paradise jazz festival, και με απλό μήνυμα στο 97747327

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται φαγητό και ποτά από το Val’s Place αλλά περιμένουμε παραπάνω πληροφορίες από την διεύθυνση της επιχείρησης.

Μην οδηγήσετε αν πιείτε. Επιλέξτε την κατασκήνωση. Θα λειτουργούν ντους και το μπαρ θα είναι ανοικτό όλη την ημέρα και θα σερβίρει καφέ, χυμούς και ποτά. Από τις 8μμ και μετά η διακίνηση στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο στους κάτοχους εισιτηρίων

Στο σημείο αυτό θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές και χορηγούς μας όπως επίσης και στο θαυμάσιο κοινό μας που χωρίς την ψυχολογική και οικονομική βοήθεια τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το φεστιβάλ μας δεν θα μπορούσε να επιζήσει.
Ακόμα ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ πάει σε όλους τους εθελοντές που ο καθένας τους με την δικιά του συμμετοχή μας βοηθούν να οργανώσουμε το φεστιβάλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βοήθεια τους μας συγκινεί και ενδυναμώνει την δημιουργικότητα μας.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

Σας καλωσορίσουμε στην 20η επέτειο του Paradise Jazz Festival που θα λαβει μερος στο χώρο του Val’s Place στο χωριό Γιαλιά, Πάφος, την Παρασκευή 23 ...

Dear friends

We would like to welcome you to the 20th Anniversary of Paradise Jazz Festival which will take place at Val’s Place in Gialia Village, Paphos, on Friday 23rd ...

Дорогие друзья

Мы будем рады приветствовать Вас на 20-м юбилейном фестивале Paradise Jazz, который проводится в деревне Gialia, Пафос, таверна Val's Place в пятницу 23 ...

Val`s Place

An excellent small restaurant with big and beautiful garden! Delicious home made food with options for veggies & vegans.
Tel 6511179, 96713164

20th Paradise Jazz Festival Program

Image Gallery

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Paradise Jazz Festival
contact
Paradise Jazz Festival
contact

Follow Us

Powered by

Please Share!

Shares