Paradise Jazz Festival

18th Δελτίο Τύπου 18th Press Release 18th Paradise-jazz-festival-

18th Paradise Jazz Festival

It gives us great pleasure to share with you and announce the dates of the 18th Paradise Jazz Festival which is going to take place at the beautiful Village of Pomos in the Pafos District:
Friday
the 18th and Saturday the 19th of August 2017 at Paradise Place venue.

18th & 19th of August 2017

18th Δελτιο Τυπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες του 18th Paradise Jazz Festiva lπου θα γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του Paradise Place στην πανέμορφη τοποθεσία του Πομού της Πάφου, οι οποίες είναι οι 18 και 19 Αυγούστου 2017, Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε φέτος είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε στο σύνολο του το φεστιβάλ να διατηρεί την ποιότητα του και να αντικατοπτρίζει όσο πιο δίκαια γίνεται την μουσική πραγματικότητα του νησιού μας. Είναι στο σύνολο του πιο πλούσιο και πιο ανανεωμένο, όχι τόσο πολύ από πλευρά ονομάτων, όσο ιδεών, συνεργασιών και εν τέλει μιας φρέσκιας διάθεσης. Εκτός των TriCoolOre ένα καλοψημένο γκρουπ, που μεν θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε δικό μας φεστιβάλ αλλά υπάρχουν πολλά χρόνια στο στερέωμα, όλα τα αλλά είναι φετινές μουσικές εξερευνήσεις των Cyprus Jazz Musicians που παραπάνω ενδιαφέρονται να ανοίξουν τους ορίζοντες τους παρά να δημιουργήσουν μια μπάντα καριέρας και να γράψουν δίσκους. Κανένα από τα πρόζεκτ που θα παρουσιαστούν φέτος έχει λάβει μέρος στο παρελθόν.

Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή 18, ώρα 9.30μμ με κοντεμπορι τζαζ διαθέσεις με το τρίο του Νίκου Χαραλάμπους με την ονομασία “NCY Trio” το όποιο θα παρουσιασει συνθέσεις του Νίκου και μερικές μουσικές διαμορφώσεις του κάθε μέλους. Τα μέλη του γκρουπ ενδιαφέρονται μεν να βρουν την ομορφιά σε στιγμές έντασης και μια μελωδική/ρυθμική ανάπτυξη αλλά επίσης ψάχνουν να τεντώσουν την έννοια των εντάσεων και να απελευθερώσουν τα όρια του τι ήχος είναι. Τα κομμάτια του Νίκου Χαραλάμπους διαμορφώνουν τον ήχο της μπάντας και παίρνουν τους μουσικούς σε ορισμένες μελωδικές κατευθύνσεις, ρυθμούς και ηχοτόπους. Μέσα από αυτά η μπάντα εκφράζετε και διαρκώς αμφισβητεί τον εαυτό της.
Το “NCY Trio” αποτελούν ο Νίκος Χαραλάμπους – ηλεκτρική κιθάρα, Κυριάκος Κεστα – ακουστικό μπάσο και Όμηρος Μηλτιαδους – ντραμς.

Αργότερα, κατά τις 10.30μμ, θα συνεχίσουμε με τους Trio Misterioso” το οποίο είναι ένα νεοσύστατο γκρουπ που αποτελείται από τον Ερμή Μιχαήλ στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Γιώργο Κούλα στα ντραμς.
Η μουσική τους επηρεάζεται από σύγχρονα μουσικά στοιχεία απ τον χώρο της μπλουζ, τζαζ και φανκ. Παίζουν ένα κράμα από αυθεντικές συνθέσεις και αυθεντικές διαμορφώσεις γνωστών τραγουδιών της παροχής μας, ερμηνεύοντας τα μέσω αυτοσχεδιασμού με έμφαση σε δυναμικές θεματικές μελωδίες και συνάμα να μένουν πιστοί στην ιδιαιτερότητα του κάθε κομματιού.

Στις 11.30μμ άλλο ένα τρίο θα ανέβει στην σκηνή το οποίο θα κλείσει και το επίσημο πρόγραμμα της Παρασκευής. Πρόκειται για τους  “Mighty Sugarance”, με τον Μάριο Τακούσιη στα πλήκτρα και vocoder, Cahit Kutrafali στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιο Ξυδιά στα ντραμς.
Άλλο ένα νεοσύστατο σχήμα που παίζει ένα ακατέργαστο μείγμα από πρωτότυπη ηλεκτρονική τζαζ και funk μουσική. Μέσα από ένα άγγιγμα της ρομποτικής φωνητικής, βαθιές μπάσες γραμμές και φλογερές αυλακώσεις μεταμορφώνονται δεξιοτεχνικά σε κάτι που σε χτυπά άμεσα στην καρδιά.

Ωραία νύχτα η Παρασκευή και δεν τελειώσαμε ακόμα. Έχουμε και το «τζάμινγκ». Και τα τζάμινγκ της Παρασκευής είναι πιο αυθόρμητα…

Το Σάββατο ώρα 9.30μμ θα ξεκινήσουμε με το Alkis Agathokleous 5tet, το οποίο θα μας παρουσιάσει το EUPNEA, ένα πρότζεκτ με τη καινούρια δουλειά του Άλκη Αγαθοκλέους. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις βασίζονται σε μια εξέλιξη των κομματιών της προηγούμενης του δουλειάς, Kafeney Houseband, η οποία ήταν μια συνεργασία με τον Σάββα Χουβαρτά. Χαρακτηριστικές μελωδίες με έντονες εναλλαγές δυναμικής και μια αρμονία που επιτρέπει στους εκάστοτε μουσικούς να αυτοσχεδιάσουν δημιουργικά επί τόπου. Έχει ως βασικό άξονα το νέϋ, ένα όργανο το οποίο έχει ρίζες στη Κεντρική Ασία μερικές χιλιάδες χρόνια πριν . Σε αυτή τη περίπτωση εντούτοις, το νέϋ δεν χρησιμοποιείται ως ένα ανατολίτικο όργανο, αλλά μάλλον ως η ‘φωνή’ του ηλεκτρικού ανσάμπλ. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα κράμα από διάφορα είδη μουσικής. Έντονα τζαζ ερεθίσματα, μέχρι και έθνικ αλλά και stoner επιρροές, κάτι που ανέκαθεν ήταν χαρακτηριστικό στο σύνολο του έργου του Αγαθοκλέους. Η κάθε πειραματική σύνθεση είναι ένα διαφορετικό άλμπουμ από εικόνες, καθώς εξελίσσεται ανάλογα με τις παρεμβάσεις του κάθε μουσικού επί σκηνής. Ενα πολύχρωμο ταξίδι ήχου πολλών ενοτήτων με διάχυτη κινηματογραφικότητα, που παντρεύει Ανατολή και Δύση με πρωτοφανής μαεστρία.
Άλκης Αγαθοκλέους – νέϋ, Ηλίας Ιωάννου – τρομπέτα, Ερμής Μιχαήλ – κιθάρα, Αντρέας Ροδοσθένους – μπάσο και Αντρέας Στεφάνου – τύμπανα.

Στις 10.30μμ η χορογράφος/χορεύτρια Μιλένα Ugren Κούλας και ο ντράμερ Γιώργος Κούλας θα μας παρουσιάσουν την πρώτη μουσικοχορευτική παράσταση που λαμβάνει μέρος σε Paradise Jazz Festival με τον τίτλο Happiness.
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η ευτυχία είναι το τέλος και ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης . H ευτυχία δεν είναι απόλαυση αλλά ούτε και αρετή. Η ευτυχία είναι η άσκηση της αρετής. H ευτυχία  κερδίζετε παρά μόνο στο τέλος της  ζωής κάποιου. Άρα είναι στόχος και όχι μια προσωρινή κατάσταση. Άκρως γοητευτικό θέμα, σχολιάζουμε εμείς…

Κλείνουμε το επίσημο πρόγραμμα του 18thPJFestival γύρω στις 11μμ με τους TriCoolOre και τον αγαπητό και αναγνωρισμένο Ελλαδιτη τρομπετίστα Παντελή Στόικο οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν ως επί το πλείστον κομμάτια από τον δίσκο “World Without Words”:
“Πόσο ‘άνθρωποι’ μπορούμε να μείνουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; Ποιο το μέτρο σύγκρισης; Ποια η θέση μας, η θέα μας… ο ρόλος μας σ’ αυτό που ζούμε; Ποια η αλήθεια μας; πώς επιβιώνει μέσα μας; πώς αυτό το μέσα μας επιδρά στο περιβάλλον; και πώς μεταδίδεται; Μπορεί η μουσική από μόνη της, χωρίς λόγια, να αγγίξει αυτή την αλήθεια, να μετρήσει, τελικά, την ανθρωπιά μας;…”  
Μουσικά οι TriCoolOre ενσωματώνουν τα ευρύτερα ηχοχρώματα που επηρεάζουν την γεωγραφική βάση του τρίο (Λευκωσία) στον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής που έχει ως μέσον τον αυτοσχεδιασμό.
Ο Νίκος Δούκας είναι στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Άγγελος Δούκας στα πλήκτρα και ηλεκτρικό πιάνο και ο Βασίλης Βασιλείου στα ντραμς. Την μπάντα πλαισιώνει όπως είπαμε ο Παντελής Στόικος, ένας μουσικός που συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους της περιοχής της Μακεδονίας με στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής δημιουργώντας ένα δικό του ιδιαίτερο στυλ. Επιπλεον την τελευταια στιγμη προσθεθηκε και ο Δημητρης Λαππας στην παρεα ο οποιος θα ειναι στην ακουστικο – ηλεκτρικη Fretless κιθαρα και εχει παρει μερος στις ηχογραφησεις του αλμπουμ.

Το Τζάμ Σεσσιον του Σαββάτου, ώρα μεσάνυχτα και κάτι, έχει αναλάβει να ανοίξει και να καθοδηγήσει ο Αντρέας Παντελή.

Τα εισιτήρια κοστίζουν  €12 για κάθε νύχτα ενώ για τα παιδιά κάτω των 14 χρονών η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα υπάρχει επίσης φαγητό και ποτό σε προσιτές τιμές. Γίνονται μερικές αλλαγές στον χώρο, όπως προσθήκη νέου μπαρ στα πιο ψηλά και χαλαρά πόστα, πιο προσεγμένα σκαλοπάτια να κινείται πιο άνετα ο κόσμος, μπάρες εκεί που χρειάζονται, λειτουργήσιμα ντους κ.α..

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες του 18th Paradise Jazz Festival που θα γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του Paradise Place στην πανέμορφη τοποθεσία του Πομού της Πάφου, οι οποίες είναι οι 18 και 19 Αυγούστου 2017, Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα.

Dear friends

It gives us great pleasure to share with you the dates of the 18th Paradise Jazz Festival, which will take place at the beautiful Village of Pomos in the Pafos District. Friday the 18th and Saturday the 19th of August 2017 at Paradise Place venue.

Paradise Place

Relax, chill-out, kick off your shoes, sip on a long refreshing drink, and enjoy the company of staff, after all, you are in Paradise. The Place is unique. Situated in Pomos, in the north-western corner of Cyprus, the area blessed with a wonderful dramatic rocky coastline and villages where time is still valued. The building is delightfully quirky in character: but then, it is the home of the famous Paradise Jazz Festival.

18th Paradise Jazz Festival Program

Promo Photo Gallery

Promo Photo Gallery

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Paradise Jazz Festival, Contact us, About us

By the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

Powered by

Please Share!

Shares