Paradise Jazz Festival

Welcome

16th Press Release 16th Δελτίο Τύπου 16th Paradise Jazz poster

16th Paradise Jazz Festival

Αγαπητοί φίλοι

Οι ημερομηνίες για το φετινό 16ο Paradise Jazz Festival το οποίο όπως κάθε χρόνο γίνεται στον πανέμορφο Πομό και συγκεκριμένα στο Paradise Place είναι η Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Αύγουστου. Για αυτήν τη χρονιά είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι να ...

7th & 8th of August 2015

16th Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Οι ημερομηνίες για το φετινό 16ο Paradise Jazz Festival το οποίο όπως κάθε χρόνο γίνεται στον πανέμορφο Πομό και συγκεκριμένα στο Paradise Place είναι η Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Αύγουστου. Για αυτήν τη χρονιά είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι να σας παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιέχει στο σύνολο 5 μπάντες και μια ‘after hours οργανωμένη τζαζ συνάντηση’ κάθε νύχτα, με νέα έργα, με νέους συνεργάτες και αποστολές από την Ευρώπη και το Ισραήλ. Μια σπουδαία παρέα!

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή 7 Αυγούστου το φεστιβάλ θα έχει μια πανηγυρική έναρξη με τους Batukinio’, μια μπάντα κρουστών που δημιουργήθηκε απο τον αναγνωρισμένο κρουστό και ντράμερ Ρόδο Παναγιωτου και έχει μέχρι στιγμής 35 μέλη. Τα ηχοχρώματα της ομάδας έχουν βάση την Άφρoβραζιλιάνικη μουσική όπως Samba Batucada και Samba Reggae. Για πρώτη φορά οι Batukinio εμφανίζονται στην έναρξη των αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2009. Μετέπειτα παρουσιάζονται στα Ποδοσφαιρικά Βραβεία του Αντένα, στο Jazz Festival Αγίας Νάπας, στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, στο Ράλλυ Κύπρου, στον 1Ο Μαραθώνιο Λευκωσίας και στο Καρναβάλι Λεμεσού 2010 και 2011 καθώς και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως στο Paradise Jazz Festival μερικά χρόνια πριν σαν νούμερο έκπληξη προς τους παρευρισκόμενους . Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι και πάλι μαζί μας.

Θα συνεχίσουμε στις 10.30μμ με το ‘Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble’, το οποίο είναι ένα σχήμα που αρχικά δημιουργήθηκε για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Ανδρέα Ροδοσθένους με τίτλο ‘Simplicity’ (Απλότητα) αλλά συνεχίζει να αφήνεται στη μαγεία της διαδραστικής μουσικής και του αυτοσχεδιασμού έκτοτε. Το γκρουπ αποτελούν οι Ανδρέας Ροδοσθένους (άταστο ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Μορφίτης (πιάνο), Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ) και Στέλιος Ξυδιάς (ντραμς). Η συνεργασία των τεσσάρων μουσικών σε σχέση με την διαδραστική και αυτοσχεδιαστική δημιουργία ωριμάζει με τα χρόνια και δίνει πάντα καινούριες όψεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν τα κομμάτια του γκρουπ που έχει στον τίτλο του τον όρο ‘ethnic jazz’. Πρόκειται για μουσική που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε ακούσματα και μνήμες που προέρχονται από ανατολή και δύση παίρνοντας η ίδια ένα σύγχρονο πρόσωπο.

Ώρα 11.30μμ θα σας παρουσιάσουμε ένα κουαρτέτο το οποίο κατά τα ¾ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ μας. Μιλούμε για τους ‘The Other Quartet’ του Όμηρου Μιλτιάδους (ντραμς) και Αντρέα Γερολατσιτη (κιθαρα). Θα ταξιδέψουν στη Κύπρο από την Ολλανδία για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση μας μαζί με τον Ιταλό βαρύτονο και σοπράνο σαξοφωνίστα Emilio Noonzio Tritto. Και οι τρεις νεαροί μουσικοί φοιτούν στο Royal Conservatory of Hague όπου και συστήθηκαν μουσικά σαν γκρουπ. Το κουαρτέτο πλαισιώνει στο ηλεκτρικό μπάσο ο Αντρέας Ροδοσθένους.  Το quartet θα μας παρουσιάσουν ως επί το πλείστον μουσικά κομμάτια από το ‘American song book’ χρησιμοποιώντας δικές τους ενορχηστρώσεις, που σε πολλά σημεία είναι επηρεασμένες από άλλα είδη μουσικής όπως rock, funk κτλ. Επίσης, θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις του σαξοφωνίστα Emilio Noonzio Tritto. Να τους καλωσορίσουμε!

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (όπως και του Σαββάτου) θα τελειώσει με το ‘After Hours jazz meeting’ κάτι σαν οργανωμένο Jam Session από προσκαλεσμένους επιλεγμένους τζαζ μουσικούς οι οποίοι θα παρευρίσκονται στο Paradise Place για να γιορτάσουν μαζί μας το 16th PJFestival!

Το Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 9.30μμ θα ξεκινήσουμε την νύχτα με το ‘Ioannis Vafeas Project’, ένα σχετικά νέο γκρουπ το οποίο σχηματίστηκε πριν ένα χρόνο και έκανε τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις πολύ πρόσφατα. Η φιλοσοφία του γκρουπ είναι η εκτέλεση κλασσικών τζαζ  κομματιών σε μια πιο εθνικ και ελεύθερη μοντέρνα μορφή κοιτάζοντας προς τους σύγχρονους ήχους του σήμερα…. Για να το πετύχει αυτό, η μπάντα αλλάζει μουσικά όργανα και μουσικούς. Στην μέχρι τώρα σύντομη ζωή του, το Ioannis Vafeas Project έχει εμφανιστεί σαν σιξτετ, σαν κουαρτέτ και τώρα για το Paradise Jazz Festival θα εμφανιστεί σαν τρίο έχοντας στη σύνθεση του τον Γιώργο Μορφίτη στο πιάνο, τον Μιχάλη Μέσσιο στο μπάσο και φυσικά τον Ιωάννη Βαφέα στα ντραμς. Τα σχέδια του Project εκτός των ζωντανών εμφανίσεων είναι και η παρουσίαση του πρώτου cd, το οποίο θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2015 και θα παρουσιάσει συνθέσεις του σαξοφωνίστα από την Νέα Υόρκη, Chris Byars.

Το επόμενο θέμα του Σαββάτου το οποίο θα ξεκινήσει γύρω στις 11μμ και θα κλείσει το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, είναι  το Meeting Point Jazz Quartet. Από το έτος 2000, ο Ειρηναίος Κουλλουράς, ο Γιώργος Κούλας και ο Ofer Ganor συναντώνται στη Κύπρο η το εξωτερικό παρουσιάζοντας  δικά τους κονσέρτα η και συμμετέχουν σε αξιόλογα φεστιβάλ. Ο καθένας από αυτούς τους κορυφαίους μουσικούς έχουν ένα διαφορετικό φόντο στις συνθέσεις τους οι οποίες έχουν την βάση τους στην μοντέρνα τζαζ μουσική. Μοιράζονται μεταξύ τους για 15 χρόνια την ωριμότητα, την εμπειρία και την υψηλή ενεργειακή μουσική τους και τις πιο πολλές φορές έχουν και έναν ειδικά προσκαλεσμένο φιλοξενούμενο που ολοκληρώνει το κουαρτέτο. Στη περίπτωση του 16thPJFestival θα εμφανιστούνπαρέα με τον αναγνωρισμένο σαξοφωνίστα Asaf Yuria, ο οποίος ζει και δημιουργεί στην Νέα Υόρκη απολαμβάνοντας μια επιτυχή καριέρα. Το κουαρτέτο σίγουρα αξίζει να είναι και η κορυφαία στιγμή του φεστιβάλ και μας υπόσχεται μια υπέροχη ζωντανή τζαζ εμφάνιση επί σκηνής!

Το προγραμμα θα κλεισει όπως προαναφεραμε και πιο πανω με το ‘After Hours jazz meeting’.

Κρατήσαμε την τιμή της συμμετοχής σας σε αναλογικά χαμηλή τιμή για την διευκόλυνση σας όπως και πέρσι, , στα €10 για κάθε νύχτα.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την συμμετοχήκαι υποστήριξη σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ Επίσης προς όλους τους Ανώνυμους οι οποίοι προσφέρουν από την καρδιά τους όλων των ειδών εξυπηρετήσεις για να διοργανώσουμε ένα επιτυχημένο φεστιβάλ.`Couse they Love It! Για παραπάνω πληροφορίες αλλά και νεώτερα και επικοινωνία παρακαλώ κάντε ένα λαικ στην επίσημη Paradise Jazz Festival ιστοσελίδα μας στο Facebook. Για να διατηρούμαστε σε επαφή!

Βάλτε καλά τις ημερομηνίες στο μυαλό σας, οργανώστε όμορφα το καλοκαίρι σας και ελπίζουμε να ας δούμε όλους εκεί! Να περνάτε καλά!

Ευχαριστουμε πολύ!
JJJaaaaaaaaaazzz!!!

Dear friends of Paradise Jazz Festival

It gives us great pleasure to share with you and announce the music program of the 16th PJFestival, which is happening in beautiful Pomos Village, at Paradise Place during the weekend of Friday the 7th and Saturday the 8th of August 2015 ...

Paradise Place

Relax, chill-out, kick off your shoes, sip on a long refreshing drink, and enjoy the company of staff, after all, you are in Paradise. The Place is unique. Situated in Pomos, in the north-western corner of Cyprus, the area blessed with a wonderful dramatic rocky coastline and villages where time is still valued. The building is delightfully quirky in character: but then, it is the home of the famous Paradise Jazz Festival.

16th Paradise Jazz Festival Program

16th Image Gallery

Photos by Angelina Demosthenous

Photos by Pavlos Vrionides

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Paradise Jazz Festival, Contact us, About us

By the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

Powered by

Please Share!

Shares