Paradise Jazz Festival

Welcome

14th Δελτίο Τύπου 14th press release 14th paradise jazz festival

14th Paradise Jazz Festival

Αγαπητοί φίλοι

φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους μουσικούς από το νησί μας οι οποίοι με την υποστήριξης τους προς το θεσμό βοηθούν τη συνέχεια της πορείας του σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Επειδή το αγαπούν και επειδή μεγάλωσαν μουσικά μαζί του και επειδή ...

8th & 9th of August 2013

14th Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους μουσικούς από το νησί μας οι οποίοι με την υποστήριξης τους προς το θεσμό βοηθούν τη συνέχεια της πορείας του σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Επειδή το αγαπούν και επειδή μεγάλωσαν μουσικά μαζί του και επειδή τώρα η πολιτιστική συνεισφορά του περνά και στη νέα γενιά. Έτσι λοιπόν, η αφρόκρεμα των μουσικών της τζαζ στη Κύπρο θα παρουσιάσει ότι καλύτερο υπάρχει στη χώρα μας στο 14ο PJFestival που θα γίνει φέτος στις 9 και 10 Αυγούστου (Παρασκευή και Σαββάτο) στον αγαπημένο σας τόπο, το Paradise Place, στο Πομό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χάρη στη υποστήριξη των μουσικών το εισιτήριο για κάθε νύχτα κοστίζει μόνο 10 ευρώ! Σας προσκαλούμε λοιπόν να απολαύουμε μαζί αυτή την τόσο σπουδαία μουσική συνάντηση όπου θα πάρουν μέρος τέσσερα σχήματα, δυο τη κάθε νύχτα, επιλεγμένα έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία μουσικών χρωμάτων και όπως πάντα πιστότητα στη ποιοτική μουσική.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 9 Αυγούστου με ένα εξερευνητικό σχήμα, το ‘Million Grains of Sand’. Το Τρίο που τα μέλη του είναι ο Λευτέρης Μουμτζής σε λούπες κιθάρας, ο Μιχάλης Μιχαήλ στη τρομπέτα και ο Αλέξανδρος Γκαγκάτση στο βιμπράφωνο και κρουστά, θα μας παρουσιάσουν ένα πειραματικό σετ από ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις αυθεντικών και αναγνωρισμένων τζαζ κομματιών.

Στη συνέχεια θα έχουμε ένα παλιό γνώριμο σχήμα στο φεστιβάλ, ίσως με το πιο πιστό κοινό το ‘Ειρηναίος Τρίο’, με τον Ειρηναίο Κουλλουρά στο ακουστικό μπάσο, τον Γιώργο Κούλα στη ντραμς και τον Γιώργο Κρασίδη στο σαξόφωνο. Στο ρεπερτόριο τους έχουν κομμάτια από τη τζαζ γενικότερα όπως και προσωπικές τους συνθέσεις. Το ύφος του Τρίο είναι ένα μιξ από μοντέρνα τζαζ, παραδοσιακή, μεσογειακή και εθνικ που στο τέλος είναι προσωπικό και αυθεντικό. Ανυπομονούμε να τους ακούσουμε…..

Το Σαββάτο 10 Αυγούστου την έναρξη της βραδιάς θα κάνει το ‘Χάρης Ιωάννου Τρίο’ το οποίο έχει ένα παραδοσιακό τζαζ ύφος και επικεντρώνεται στο ‘Μεγάλο Αμερικανικό Βιβλίο’ μουσικών κομματιών του `30, `40 και `50. Κλασσικά έργα, που έγιναν διάσημα από θρυλικά ονόματα σαν την Billie Holliday, Sarah Vaughn, τον Nat King Cole, τον Louis Armstrong και πολλούς άλλους θα ακουστούν περιποιημένα από τους Χάρη Ιωάννου στο τενορ σαξ μαζί με τον ανερχόμενο μπασίστα Greg Makamian και τον συγκλονιστικό Ιωάννη Βαφέα στη ντραμς. Μια παράσταση που εγγυείται να ενθουσιάσει το κοινό σε μια μοναδική εμφάνιση στο μαγικό 14ο PJFestival!

Και θα ανεβάσουμε τους ρυθμούς για το κλείσιμο του φεστιβάλ με τους Funkystraat, ένα γκρουπ που προσανατολίζεται προς το σημείο όπου η τζαζ συναντάει την φανκ. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2012. Αποτελείται από τους Ερμή Μιχαήλ στην ηλεκτρική κιθαρα, Αντρέα Παντελή στα πλήκτρα (Rhodes, organ), Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και Αντρέα Στεφάνου στη ντραμς. Η μουσική του γκρουπ βασίζεται στην γλώσσα της αρμονικής τζαζ με ρυθμούς και ιδέες από τον κόσμο της φανκ.

Για μια ακόμα φορά χαιρόμαστε για τη παρουσίαση ανεγνωρισμένων μουσικών άλλα και του νέου αίματος που ευτυχώς υπάρχει. Όλοι θα είναι εκεί και για τα επακόλουθα και παραδοσιακά τζαμ σεσιονς για αυτό κανονίστε το πρόγραμμα σας και να είστε εκεί… Επειδή το αγαπάτε …

Ώρα έναρξης των μουσικών παραστάσεων 9.30μμ

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφέ στη τιμή των 10 ευρώ και ποτά στις κανονικές λαϊκές τιμές του Paradise Place.

Επίσης θα υπάρχει ένας περιορισμένος χώρος για καπινγ προς διανυκτέρευση δωρεάν για όσους δεν βρουν διαμερίσματα στη περιοχή και για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να οδηγήσουν.

Βάλτε καλά τις ημερομηνίες στο μυαλό σας, οργανώστε όμορφα το καλοκαίρι σας και ελπίζουμε να ας δούμε όλους εκεί! Να περνάτε καλά!

Ευχαριστουμε πολύ!

Paradise Place

Relax, chill-out, kick off your shoes, sip on a long refreshing drink, and enjoy the company of staff, after all, you are in Paradise. The Place is unique. Situated in Pomos, in the north-western corner of Cyprus, the area blessed with a wonderful dramatic rocky coastline and villages where time is still valued. The building is delightfully quirky in character: but then, it is the home of the famous Paradise Jazz Festival.

14th Paradise Jazz Festival Program

Previous
Next

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Paradise Jazz Festival, Contact us, About us

By the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

Powered by

Please Share!

Shares