Paradise Jazz Festival

Welcome

13th Paradise Jazz festival poster

13th Paradise Jazz Festival

Αγαπητοί φίλοι

Εχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε το 13th Paradise Jazz Festival που θα λάβει μέρος στον Πομό την Παρασκευή 27 / Σάββατο 28 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 / Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 . Δυο Παρασκευο/Σάββατα γεμάτα ζωντανή μουσική τζαζ όπου θα λάβουν μέρος 23 μουσικοί οι οποίοι απαρτίζουν τις 6 μπάντες που θα παρουσιάσουμε φέτος!

13th Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Εχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε το 13th Paradise Jazz Festival που θα λάβει μέρος στον Πομό την Παρασκευή 27 / Σάββατο 28 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 / Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 . Δυο Παρασκευο/Σάββατα γεμάτα ζωντανή μουσική τζαζ όπου θα λάβουν μέρος 23 μουσικοί οι οποίοι απαρτίζουν τις 6 μπάντες που θα παρουσιάσουμε φέτος! Κατά αρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κόσμο που υποστηρίζει την εκδήλωση μας μοιράζοντας μαζί μας την χαρά που μας δίνει αυτή η κοινωνική προσφορά. Και εμείς από την πλευρά μας, νοιώθοντας την ανταπόκριση σας, βελτιώνουμε την ποιότητα του προγράμματος παρουσιάζοντας όλο και πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Και θα ξεκινήσουμε δυναμικά την Παρασκευή 27 και ώρα 9.30 με τους ‘Some Other  Messengers’ 6tet’.  Επηρεασμένο από το rhythm blues και τους soul ήχους των Art Blakey’s Messengers, τη μουσική των Hank Mobley, Horace Silver και του Miles Davis Quintet μεταξύ άλλων, το σεξτέτο ‘Some Other Messengers’ παρουσιάζει ρεπερτόριο από ορόσημες δισκογραφικές δουλειές της hard bop εποχής της jazz.  Το σχήμα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Γαγάτση στο βιμπράφωνο, Τάσο Στυλιανού στην κιθάρα, Ιωάννη Βαφέα στα τύμπανα, Χάρη Ιωάννου στο άλτο σαξόφωνο, Μιχάλη Μιχαήλ στην τρομπέτα και Greg Makmanian στο κόντρα-μπάσο… Θα επακολουθήσει Τζαμ Σεσιον.

Το επόμενο γκρουπ θα εμφανιστεί το Σάββατο 28 Ιουλίου ώρα 9μμ και είναι το ‘PLEX 4tet’, ένα σχήμα του Στέλιου Ξυδιά, απόφοιτο του Rotterdam Conservatory από το 2011. Μια νεοσυσταθείσα μπάντα από μουσικούς που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα στη μουσική. Και οι τέσσερις συναντήθηκαν και σπούδασαν μαζί στο Rotterdam. Η μουσική που παίζουν είναι παραπάνω αυθεντικές δημιουργίες επηρεασμένοι από το κλασσικό ρεπερτόριο της τζαζ αλλά και από την μοντέρνα σύγχρονη μουσική. Ο Tom Lumley στο σαξόφωνο, ο Ερμής Μιχαήλ στη κιθαρα, Thomas Poll στο κόντρα-μπάσο και ο Στέλιος Ξυδιάς στα ντραμς είναι τα μέλη του γκρουπ.

Το πρώτο Παρασκευο/Σάββατο του φετινού φεστιβάλ συμπληρώνουν οι Trio Smiles, παλιοί γνώριμοι στο Paradise Place όπου αυτή τη χρονιά μαζί με τον Χάρη Ιωάννου στο αλτο σαξόφωνο θα μας παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στη μουσική του πολύπλευρου, σπουδαίου καλλιτεχνικού φαινομένου με το όνομα Wes Montgomery  δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο σπουδαίους δεξιοτέχνες κιθαρίστες της τζαζ που γιόρταζε να αποδίδει το παραδοσιακό άκουσμα του οργάνου, αλλά το πήγαινε ακόμα πιο πέρα ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον. Ήταν όχι μόνο ένας σπουδαίος αυτοσχεδιαστής αλλά και ένας ερευνητής που έψαχνε πάντα να βρει τις καταλληλότερες νότες και αρμονίες ικανοποιώντας τελικά όλα τα ακροατήρια και μουσικούς. Ο Wes έγραψε πολλές σπουδαίες συνθέσεις που μερικές έχουν γίνει κλασσικές στο κόσμο της τζαζ  και από την δεκαετία του `60 εμφανίστηκε σε ζωντανές εμφανίσεις σε τεράστια κλίμακα. Στα λίγα χρόνια  που αφιέρωσε στις ηχογραφήσεις (1957-1968) έπαιξε σε πολύ μεγάλη ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και με καλλιτέχνες διαφορετικών διευθύνσεων. Από την γεμάτη καπνό ατμόσφαιρα του organ blues σε κλασσικό swing, σε ρυθμούς λάτιν, η σε ορχήστρες με ποπ διασκευές, ο Wes πάντα κατάφερνε να βάλει την σφραγίδα του και δεν διαχώρισε ποτέ την μουσική σε είδη και κατηγορίες αλλά έπαιζε ότι καλύτερο και ομορφότερο μπορούσε, χωρίς κανένα περιορισμό. Τελικά έγινε ο μάστερ της χωρίς κοινού αντίχειρα τεχνικής, αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται. Οι Trio Smiles απαρτίζονται από τους Ρόδο Παναγιώτου στα ντραμς, τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιο Παπάζογλου στην κιθαρα ενώ μαζί τους θα είναι και ο Χάρης Ιωάννου στο αλτο σαξοφωνο.

Η συνέχεια, την Παρασκευή 3 Αύγουστου ώρα 9.30μμ, ανήκει στον Παντελή Στόικο με το ‘Trio Balkano’ από τηνΘεσσαλονίκη. Ο Παντελής είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρομπετίστες της σύγχρονης world jazz σκηνής του χώρου των Βαλκανίων. Ο μουσικός επικεντρώνεται στους ήχους της περιοχής του, της Μακεδονίας, επεκτείνοντάς τους με τεχνοτροπίες τζαζ και κλασικής μουσικής. Συνεργάζεται με τη Μπάντα της Φλώρινας και με πλήθος από γκρουπ και καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής, της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού, της σύγχρονης κτλ. Από το ντουέτο του ‘Improvisation in Balkan Jazz’ προήλθε το ‘Trio Balkano’, με τον Λάκη Τζήμκα στο μπάσο και τον Αλέκο Παπαδόπουλο στα ντραμς. Το γκρουπ επεκτείνει δημιουργικά τα όρια της παράδοσης και μπαίνει στο χώρο της σύγχρονης τζαζ έχοντας τη δική του ταυτότητα… Θα επακολουθήσει Τζαμ Σεσιον.

Σαββάτο 4 Αυγούστου ώρα 9μμ θα κάνει η παρέα του ‘Κουλλουράς 4τέτ. Οδηγούν την μουσική τους σε νέους ορίζοντες με νέα ακούσματα, ανακατεύοντας εντέχνως νέα σύγχρονα στοιχεία με την παραδοσιακή μουσική κάνοντας την να ξεχωρίζει από άλλα συμβατικά είδη όπως την τζαζ η την έθνικ. Τη μπάντα απαρτίζουν ο Ειρηναίος  Κουλλουράς στο ακουστικό μπάσο, ο Γιώργος Κρασίδης στο σαξόφωνο, ο Ιωάννη Βαφέαςστα ντραμς και ο Γιώργος Μορφίτης στο πιανο.

Το 13th PJFestival θα ολοκληρωθεί  με το Κουαρτέτο του Theodosii Spassov ο οποίος είναι έναν από τα μεγάλα ονόματα στο χώρο της Ευρωπαϊκής μουσικής. O Theodosii έχει αναπτύξει ένα προσωπικό τρόπο παιξίματος της παραδοσιακής Βουλγάρικης φλογέρας, με το όνομα καβάλ, το οποίο είναι ένα από τα πιο παλιά μουσικά όργανα στην Ευρώπη. Παντρεύει με έναν μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή μουσική με την τζαζ, την fusion και την κλασσική. Για πάνω από 20 χρόνια ο Theodossi περιοδεύει παντού στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία, Μέση Ανατολή, Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων πολλών διακρίσεων έχει βραβευτεί με το βραβείο Grammy το 1994! Είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες στο Paradise Place και θα μας μείνει αξέχαστη η παρουσία του στο φεστιβάλ του 2005 όπου με την θετική του ενέργεια και το μοναδικό ταλέντο του έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα και εμπλούτισε την εκδήλωση μας. Είναι τιμή μας που θα τον έχουμε ξανά κοντά μας. Φέτος, εκτός από τον Theodosii που θα είναι στο καβάλ και τα φωνητικά, θα συνοδεύεται από τους Miroslav Turiyski στα πλήκτρα, Aleksandar Lekov στο ακουστικό μπάσο και Nacho Gospodinov στα ντραμς. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την ομορφιά της μουσικής επικοινωνίας αυτού του επιπέδου.

Στο χώρο του Paradise Place θα σερβίρετε  ποτό και φαγητό.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Time Out.

Ευχαριστουμε πολύ!

Paradise Place

Relax, chill-out, kick off your shoes, sip on a long refreshing drink, and enjoy the company of staff, after all, you are in Paradise. The Place is unique. Situated in Pomos, in the north-western corner of Cyprus, the area blessed with a wonderful dramatic rocky coastline and villages where time is still valued. The building is delightfully quirky in character: but then, it is the home of the famous Paradise Jazz Festival.

13th Paradise Jazz Festival Program33

Video Gallery

Live @19th Paradise Jazz Festival

1 Videos
Play Video

Since its establishment in 1999, Paradise Jazz Festival has become a household name for music and profoundly jazz lovers all over the island and even internationally. Each year we take pride in presenting our unique selection of jazz melodies and uniting jazz lovers from all over the beautiful island of Cyprus in moments of harmony and happiness.
We thank them all, musicians, our fantastic audience, and our sponsors who without their psychological help and financial contribution in these difficult times, our events would no longer exist.
Another great-great thank you goes to all volunteers who each one of them is helping us with their own way to organize this event in its finest way. Their help is touching our hearts and is boosting our creativity.
"We're an expanding group of friends with respect to nature and love to music who gets together once a year in a place full of inspiration, sunsets, moons, breeze, and sea, with the mood to celebrate and share quality timeless moments … Everything happens with a simplicity that is hard to find".

Follow Us

Paradise Jazz Festival, Contact us, About us

By the Cyprus Jazz Musicians & The Orange Train

Powered by

Please Share!

Shares